Het ontstaan van Roezen.

Het idee om een winkel in beddengoed, badjassen, badlinnen, pyjama's en homewear te beginnen is ontstaan uit onvrede in het aanbod. Wij hadden het idee dat Groningen en de linnenwereld toe was aan een frisse kijk op de zaak. Een nieuw concept waar iedereen, die gevoel voor goede smaak en kwaliteit heeft, terecht kan.

Nadat dit plan eenmaal wortel had geschoten is alles heel snel gegaan. In juni 2016 zijn we winkelpanden in het centrum van Groningen gaan bekijken en al snel viel de keus op de Zwanestraat. Hoewel er nog geen zekerheid was omtrent huurcontract of leveranciers zijn we begonnen met de voorbereidingen. Er werd een concept voor de inrichting gemaakt en het materiaal ook al snel besteld. De leveranciers bleken enorm enthousiast dus dat was geen probleem meer. We hebben er nog een paar exclusieve merken voor pyjama's en badjassen aan toegevoegd en uiteindelijk onze naam en huisstijl ontworpen. Dat het meeste van deze werkzaamheden onder de Spaanse zon hebben plaats gevonden en de vakantie ineens een werkvakantie was geworden, heeft ons alleen maar meer gemotiveerd.

Na de vakantie, ergens eind augustus, kregen we eindelijk het groen licht wat betreft ons winkelpand in de Zwanestraat. 

Vanaf 15 september hebben we daar buiten ons gewone werk om, een pracht van een winkel neergezet, en jazeker...alles is van eigen hand.

Na een aantal bewogen weken was het 9 november 2016 eindelijk zover, ROEZEN opende de deuren. 

Sindsdien hebben velen van u al een bezoek aan onze winkel gebracht en hopen we dat nog velen zullen volgen. 

En mocht u ideeën of suggesties hebben omtrent aanbod of collecties houden we ons van harte aanbevolen.

 

Simone Pijper en Robert Pestman